Visste du at veien til kløfri hodebunn er enklere enn du tror?
Opplever du kløe i hodebunnen dersom du ikke vasker håret minst annenhver dag?

For litt over et år siden skiftet jeg ut sjampo på flaske med sjampobar. Jeg bruker sjampobar for menn fra Wash Wash Cousin. I tillegg til å tenke miljø og spare noen kroner, har en av de store gevinstene vært at jeg ikke klør i hodet lengre eller har tørr hodebunn. Da jeg vasket håret med ulike sjampoer på plastflasker opplevde jeg at jeg måtte vaske håret ofte for å unngå kløe. Jeg måtte nesten vaske det hver dag. Selv om jeg har kort hår. Dette skjedde uansett om jeg brukte dyre sjampoer kjøpt hos frisørsalonger eller på supermarkedet.

Jeg gikk lenge rundt og trodde at dette skyldtes at jeg hadde en tørr hodebunn. Noe jeg personlig slet med. Løsningen var å vaske med en spesialsjampo fra apotek som jeg benyttet noen ganger i måneden i tillegg til daglig vasking med ordinære sjampoer. Jeg la forresten også merke til at mange andre hadde denne spesialsjampoen på baderommene sine. Uten at jeg tenkte så mye over det.

De siste ukene har det hendt et par ting som har fått meg til å revurdere mine oppfatninger om tørr hodebunn. I lys av at jeg selv ikke klør i hodet lengre og kun vasker håret to ganger pr uke. Da med sjampobar. Sjampobaren er helt uten kjemikalier. Det mener jeg er hovedgrunnen til en sunn og kløfri hodebunn. Jeg bruker også balsambar fra Wash Wash Cousin. Jeg har derfor en antagelse om at det er 3 ting industrigigantene ikke vil du skal vite om din tørre hodebunn:

Grunn nummer 1

Den første grunnen til at jeg begynte å tenke på dette var at jeg leste den nye boken til Marit Kolby. Hun påpeker i boken «Hva og når skal vi spise?» at det er de som selger mat, som tjener på at du og jeg spiser flere og flere mellommåltider. En pose nøtter, et eple, en energibar, snackgulerøtter etc. Jeg mener at det samme gjelder for sjampo. Jo oftere du vasker håret, jo mer sjampo må du jo kjøpe. Balsam bruker du kanskje også? Samme gjelder for balsam. Jo oftere du vasker håret, jo mer balsam bruker du jo.

Grunn nummer 2

Jo oftere du vasker håret. Jo raskere slites det. Hva gjør du når håret er slitt? Du går til frisøren. Den andre grunnen til at jeg begynte å tenke på dette var nettopp ved mitt siste besøk hos en frisør. Jeg skiftet nylig frisør. Hun innledet den sedvanlige «hos frisøren»-samtalen med å spørre hvor ofte jeg vasker håret. Da jeg svarte «to eller tre ganger i uken» lurte hun på om jeg ikke fikk kløe i hodebunnen. Det er et spørsmål hun stile ut i fra sin kompetanse og sin erfaring. Jeg sa til henne at jeg bruker sjampo uten kjemikalier. Hun var enig i at det var lurt.

Grunn nummer 3

Den tredje grunnen handler egentlig ikke om tørr hodebunn. Den handler om alt det andre kjemikalier gjør med oss. Selv om vi skyller ut sjampoen når vi vasker håret er jeg ganske sikker på at noen av kjemikaliene fra både sjampoer og balsamer trenger inn i kroppen vår. Dette er grunnen til at mange som går over til sjampobarer uten kjemikalier opplever redusert hodepine og ofte til og med mindre eller ingen migrene. Jeg oppfordrer deg i større og større grad å være bevisst hvilke kjemikalier du eksponerer deg og kroppen din for. Det kan føre til bedre helse på mange plan, sparte penger, bedre miljø og spart tid. Å vaske håret hver dag tar også tid. Tid du kan bruke til noe som gir deg glede i hverdagen

Slowlivingsuperstore.no finner du et stort utvalg sjampoer og balsamer i fast form. Du finner også rensende badesalt og eteriske oljer fra doTerra, jeg mener disse er helsefremmende. Hilsen en fan.

Dette blogginnlegget er skrevet av en av våre kunder i november 2022. Det er et uttrykk for kundens egne meninger